Skip to main content

Ускоро почињемо селективно сакупљати отпад

ЈП „Комград“ у оквиру својих делатности, посебну пажњу посвећује унапређењу и смањењу загађености животне средине, па ће у складу са својим плановима за 2024. годину од друге половине године увести и селективно сакупљање отпада на подручју Бачке Тополе.

Подела плавих канти за сакупљање отпада у Бачкој Тополи почеће 4. марта. Уколико запослени ЈП „Комграда“ не пронађу грађане код куће, канте ће моћи преузети у просторијама ЈП „Комград“ од 15. априла.

У плаве канте ће се одлагати три или четири врсте отпада: пластичне флаше, други пластични отпад, стакло и текстилни отпад.

Након завршетка поделе канти, према плановима, селективно сакупљање отпада на подручју Бачке Тополе почеће у другој половини године. Грађани ће имати прилику да једном месечно, бесплатно поставе за пражњење плаву канту од 120 литара.

Пражњење канти ће се вршити помоћу механизације ЈП „Комград” уобичајеном динамиком, у одређеним данима у месецу. О томе ћемо на време обавестити кориснике. Прикупљена количина отпада се након сортирања рециклира. Правилна употреба плавих канти и одржавање чистоће наше околине подједнако је важна за све нас.

Селективним сакупљањем отпада активно доприносимо да нам град буде угоднији за живот – за то је свакако неопходна узајамна сарадња општине, јавног предузећа, предузетника и грађана.

Молимо вас да се упознате са поступком и искористите прилику.