Ugrás a tartalomra

Hamarosan szelektíven gyűjtjük a hulladékot

A Komgrad Kommunális Közvállalat a tevékenységeinek végzése során kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, a környezeti terhelés csökkentésére, ezért a 2024-es évi terveivel összhangban, az év második felétől Topolya város területén bevezetjük a szelektív hulladékgyűjtést is. 

A kék színű gyűjtőedények kiosztására március 4-től kerül sor Topolya területén. Amennyiben a lakókat nem találják otthon a közvállalat munkatársai, úgy április 15-től a Komgradban is átvehetik majd a kukákat. 

A kék edényekbe négyféle hulladékot gyűjthetnek elkülönítetten: műanyag palackot és egyéb műanyag hulladékot, papírt, üveget, valamint textilhulladékot.

A gyűjtőedények teljeskörű kiosztása után, a tervek szerint, az év második felében megkezdődhet a szelektív hulladékgyűjtés Topolya területén. A lakosságnak havonta egy alkalommal lesz lehetősége a 120 literes kékkuka térítésmentes elszállíttatására. A konténerek ürítését a Komgrad Közvállalat gépei bizonyos ütem szerint, meghatározott napokon végzik majd. Az erről szóló értesítést időben eljuttatjuk minden háztartásba. A begyűjtött hulladék, válogatás után, újrahasznosításra kerül. A kék kukák rendeltetésszerű használata, és környezetünk tisztán tartása mindenki számára egyaránt fontos kell, hogy legyen.

A hulladék elkülönített gyűjtésével aktívan is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a város élhetőbbé váljon – ehhez egyébként is elengedhetetlen az együttműködés az önkormányzat, a közvállalat, a helyi vállalkozások és a lakosság között.

Kérjük, ismerkedjenek meg az eljárás részleteivel, és éljenek a lehetőséggel!

Desni baner