Skip to main content

Uskoro počinjemo selektivno sakupljati otpad

JP „Komgrad“ u okviru svojih delatnosti, posebnu pažnju posvećuje unapređenju i smanjenju zagađenosti životne sredine, pa će u skladu sa svojim planovima za 2024. godinu od druge polovine godine uvesti i selektivno sakupljanje otpada na području Bačke Topole.

Podela plavih kanti za sakupljanje otpada u Bačkoj Topoli počeće 4. marta. Ukoliko zaposleni JP „Komgrada“ ne pronađu građane kod kuće, kante će moći preuzeti u prostorijama JP „Komgrad“ od 15. aprila.

U plave kante će se odlagati tri ili četiri vrste otpada: plastične flaše, drugi plastični otpad, staklo i tekstilni otpad.

Nakon završetka podele kanti, prema planovima, selektivno sakupljanje otpada na području Bačke Topole počeće u drugoj polovini godine. Građani će imati priliku da jednom mesečno, besplatno postave za pražnjenje plavu kantu od 120 litara.

Pražnjenje kanti će se vršiti pomoću mehanizacije JP „Komgrad” uobičajenom dinamikom, u određenim danima u mesecu. O tome ćemo na vreme obavestiti korisnike. Prikupljena količina otpada se nakon sortiranja reciklira. Pravilna upotreba plavih kanti i održavanje čistoće naše okoline podjednako je važna za sve nas.

Selektivnim sakupljanjem otpada aktivno doprinosimo da nam grad bude ugodniji za život – za to je svakako neophodna uzajamna saradnja opštine, javnog preduzeća, preduzetnika i građana.

Molimo vas da se upoznate sa postupkom i iskoristite priliku.

Desni baner