Ugrás a tartalomra

Hírek-Galéria

Desni baner

Folytatódik a majdani közigazgatási-közösségi épület felújítása Topolya központjában

Topolya Község Művelődési Háza megkötötte a szerződést az új kivitelezővel a Topolya központjában álló egykori hotel, majdani közigazgatási-közösségi épületkomplexum befejezésére. A közbeszerzési eljárás lebonyolítása után kiválasztották azt az új kivitelezőt, amely a legkedvezőbb ajánlatot adta. Az Inobačka céggel aláírták a szerződést, és 480 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze az épületet, ugyanakkor terveik szerint rövidebb határidőn belül is teljesíteni tudják a szerződésben vállalt munkálatokat.

Halasztják a Zentai úti vasúti átjáró lezárását

A gyorsvasutat építő kivitelező cég értesítése szerint július 25-re tervezett a Zentai úton található vasúti átjáró lezárását halasztani kell. Terveik szerint ez a jövő héten fog megtörténni, miután a Becsei úti átjárót meg lehet nyitni a forgalom előtt, melyről értesíteni fogják a nyilvánosságot. Szeptember elejére várható az Inomagnál található gyalogos- és kerékpárforgalomra előlátott átjáró megnyitása.

A községi elnök fogadta a Vuk-diplomásokat

Topolya Község Önkormányzata az idei évben 47 Vuk-diplomást ajándékozott meg a kiváló tanulmányi eredményükért. Szatmári Adrián községi elnök a képviselő-testület nagytermében fogadta a község legjobb diákjait, akiket egy rövid alkalmi műsorral is köszöntöttek. Idén 47 tanuló vehetett át Vuk-diplomát, közülük 38-an az általános iskolát, míg 9-en a középiskolai tanulmányaikat fejezték be.

Növelték az energiahatékonysági pályázat keretösszegét Topolya községben

2023-ban 20 millió dinárt irányoztak elő az energiahatékonysági pályázatra Topolya községben. Topolya község Önkormányzata idén is részt vett a Bányászati- és Energiaügyi Minisztérium energiahatékonyságot ösztönző pályázatán. Szatmári Adrián, a község elnöke július 20-án írta alá az erre vonatkozó szerződést Dubravka Đedović miniszterasszonnyal. Ennek értelmében idén a topolyai önkormányzat 10 millióval, valamint a minisztérium is további 10 millió dinárral támogatja a polgárok otthonainak energiahatékonysági fejlesztését.

A Becsei úton megnyitják, a Zentai úton lezárják a vasúti átjárót

Obaveštavamo građane da su radovi na izgradnji brze pruge u Bačkoj Topoli takođe prešli u narednu fazu. Prema informacijama izvođača radova, pružni prelaz na Bečejskom putu biće ponovo pušten za saobraćaj sledeće nedelje, u utorak, 25. jula. Istovremeno, železnički prelaz na Senćanskom putu biće zatvoren za saobraćaj motornih vozila, ali će se ovom deonicom pruge i dalje moći preći pešice i biciklom. Motorna vozila će moći da koriste prelaz na Bečejskom putu.