Ugrás a tartalomra

Felhívás természetes személyeknek vendéglátó egységek kategorizálására

  A vendéglátásról szóló törvény (SzK Hivatalos Közlöny, 17/2019. sz.) előírja azon vendéglátók kötelezettségét, akik háziipari jellegű létesítményekben (házakban, apartmanokban és szobákban) és falusi turisztikai háztartási létesítményekben nyújtanak szállást, ezen létesítmények kategorizálását.

A kategorizálási kérelem az eTurista portálon keresztül nyújtható be.

E tekintetben FELKÉRÜNK minden olyan természetes személyt, aki a fent említett törvénybe ütköző módon nyújt szálláshely-szolgáltatást, hogy a lehető legrövidebb időn belül forduljon a helyi önkormányzathoz, és nyújtsa be a kérelmet a vendéglátó egység (ház, lakás, szoba vagy falusi turisztikai háztartás) kategorizációjára.

A kategorizálásról szóló végzés kézhezvételekor a vendéglátó egység és a vendéglátó az eTurista rendszerben bejegyzésre kerül, így a pozitív előírásoknak megfelelően továbbra is jogszerűen folytathatják vendéglátó-szállási szolgáltatásukat.

A felsorolt ​​kategóriákba sorolt ​​létesítményekben természetes személy étkeztetési szolgáltatást nyújthat közvetlenül vagy közvetítőn keresztül, aki kizárólag jogi személy vagy vállalkozó lehet. Közvetítés esetén a természetes személy és a közvetítő szerződést köt, amelyet nyilvántartásba vételre a helyi önkormányzati egység hatósága elé terjeszt.

 Ellenkező esetben az említett törvény 92. szakasza 1. bekezdésének 9) pontja alapján a természetes személy szabálysértés miatt felel, a pénzbírság pedig 150.000-350.000 dinár között mozog.

Bármilyen további információért és szakmai segítségért készséggel állunk rendelkezésére, és felveheti velünk a kapcsolatot az ivana.rajic.torzic@btopola.org.rs e-mail címen vagy a 024/715-310 125-ös melléken.

Az Idegenforgalmi és Ifjúsági Minisztériummal is felveheti a kapcsolatot a turizam@mto.gov.rs vagy az eturista@mto.gov.rs e-mail címen, valamint a 011/3149670 és a 011/3139671 telefonszámokon.

Desni baner