Skip to main content

Асфалтирање пута Бачки Соколац–Бачка Топола

Ускоро почињу радови и биће измењен режим саобраћаја на деоници између Бачког Соколца и Бачке Тополе 

„Војводинапут“ ће 24. јула почети реновирање државног пута број 105 између Бачког Соколца и Бачке Тополе. На појединим деоницама на асфалту су већ освануле црвене ознаке које означавају почетак припрема. Предвиђено је да радови, које подржава Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, трају два месеца, и оно што је сигурно да ће бити ограничења саобраћаја. Саобраћај ће се највероватније одвијати у једној коловозној траци и биће обележен адекватном саобраћајном сигнализацијом. Председник општине Адријан Сатмари рекао је да је обнова пута који повезује Бачку Тополу са Старом Моравицом од највеће важности за Бачку Тополу и да општина већ дуже време на неколико форума лобира код власти да цела деоница буде обновљена.

- За нашу општину је од великог значаја комплетна обнова пута који повезује Бачку Тополу са Старом Моравицом, јер је реч о веома прометној деоници, а као што је познато, стање ове деонице је одавно зрело за поновно асфалтирање. Пре две године, 2021. године, део који повезује Стару Моравицу са Бачким Соколцем, који је већ био у критичном стању, добио је нови слој асфалта. Већ тада смо добили обећање надлежних да ће се радови наставити у најкраћем могућем року. Реновирање пута је постало неодложно не само због грађана који овде живе, већ и због тога што та деоница повезује Бачку Тополу са граничним прелазом Бајмок-Бачалмаш – сазнајемо од Председника општине. Он је такође скренуо пажњу на могућности коришћење алтернативних путева у наредних два месеца.

- У сваком случају, молимо за стрпљење грађана који користе предметну деоницу пута у наредним недељама. Ако радови на деоници и ваше одредиште то дозвољавају, саветујемо вам да избегавате непотребно чекање.  После извесног времена моћи ће да заобиђу радове на локалном путу ка Карађорђеву, који води на деоницу државног пута број 100, Суботица-Бачка Топола у близини Зобнатице. Због тога ће становници овог тихог малог насеља вероватно морати да очекују значајно повећање саобраћаја, додао је Адријан Сатмари.

Извор: „Мађар Со” (Magyar Szó)