Ugrás a tartalomra

Újraaszfaltozzák az utat

Hamarosan forgalomkorlátozással járó munkálatok kezdődnek a Cserepes és Topolya közötti szakaszon

E hónap 24-én kezdi meg a Vojvodinaput a Cserepes (Sokolac) és Topolya közötti 105-ös számú országút felújítását. Bizonyos szakaszon az aszfalton már megjelentek az előkészületeket megkezdő, piros színnel felfestett jelzések. Az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium támogatásával zajló munkálatok várhatóan két hónapig tartanak majd, és egészen biztosan forgalomkorlátozással kell számolni, az arra közlekedő gépkocsikat jelzőlámpákkal irányítják majd időszakosan az egyik sávban. Szatmári Adrián polgármester elmondta, hogy Topolya számára kiemelt fontosságú a Topolyát Bácskossuthfalvával összekötő út felújítása, és az önkormányzat több fórumon már hosszabb ideje lobbizott az illetékeseknél azért, hogy a teljes szakasz új aszfaltburkolatot kapjon.

– Községünk számára azért is nagy jelentőségű a Topolyát Bácskossuthfalvával összekötő műút teljes felújítása, mert igen forgalmas szakaszról van szó, és köztudottan a szóban forgó rész állapota már régen megérett az újraaszfaltozásra. Két évvel ezelőtt, 2021-ben kapott új burkolatot a Bácskossuthfalvát Cserepessel összekötő, akkorra már kritikus állapotba került rész. Még akkor ígéretet kaptunk az illetékesektől, hogy a lehetőségeikhez mérten mihamarabb folytatódnak a munkálatok. Az útfelújítás nemcsak az itt élők miatt vált sürgetővé, hanem azért is, mert az a szakasz köti össze Topolyát a Bajmok–Bácsalmás határátkelőhellyel – tudtuk meg a község polgármesterétől, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a következő két hónap forgalomkorlátozását hogyan tudják kikerülni az arra utazók.

– Mindenképpen a szóban forgó útszakaszt használó polgárok türelmét kérjük a következő hetekben. Azt tanácsoljuk, hogy ha a szakaszon zajló munkálatok és az úti céljuk arra lehetőséget adnak, akkor kerüljék el a felesleges várakozást. Bizonyos idő után a munkálatokat ki tudják majd kerülni a Karađorđevo felé vezető helyi jellegű úton is, amely a Szabadka–Topolya 100-as jelzésű út Zobnaticához közeli szakaszára vezet. Emiatt valószínűleg a csendes kistelepülésen az ott élőknek jelentős forgalomnövekedéssel kell majd számolniuk – tette hozzá Szatmári Adrián.

Forrás: Magyar Szó

Desni baner