Skip to main content

Održane su Sportske igre mladih a Bačkoj Topoli

U sportskoj hali Osnovne škole „Čaki Lajoš“ održano je svečano otvaranje Sportskih igara mladih u Bačkoj Topoli. Na manifestaciji su bili prisutni Adrian Satmari, Predsednik opštine, funkcioneri lokalne samouprave, direktori osnovnih škola „Čaki Lajos“ i „Nikola Tesla“, kao i Adriana Vilagoš, šampionka u bacanju koplje koja je zajedno sa takmičarima upalila baklju prijateljstva. 

Predsednik opštine je pozdravio prisutne i naglasio je da lokalna samouprava smatra važnim podržavanje sporta, promovisanje zdrav način života, tolerancije a takođe i zaštite životne sredine. Ova manifestacija predstavlja sve ove vrednosti  i dobro je  što je konačno stigla i u naš grad. 

Miodrag Gogić, direktor Sportskih igara mladih je takođe pozdravio učesnike i istakao je da mu je veoma drago što se i Bačka Topola priključila ovoj manifestaciji. Na otvaranju učenici osnovnih škola „Čaki Lajoš“ i „Nikola Tesla“ su se takmičili na edukativno-sportskom takmičenju „Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu“. 

Sportske igre mladih u Srbiji se održava već 11. put, u Hrvatskoj se organizuje već 28 godina, u Bosni i Hercegovini 14 godina, od januara ove godine prisustvuje i Slovenija, a uskoro će se priključiti  Mađarska, Crna Gora i Severna Makedonija. 

igreigre
igreigre

Desni baner