Skip to main content

Вести-галерија

Одлаже се затварање железничког прелаза на Сенћанском путу

Сходно обавештењу извођача радова на брзој прузи, одложиће се затварање железничког прелаза на Сенћанском путу, планирано за 25. јул. Према њиховим плановима, то ће се десити следеће недеље, након што прелаз на Бечејском путу биће отворен за саобраћај, о чему ће јавност бити обавештена. Очекује се да ће пешачки и бициклистички прелаз код Иномага бити отворен почетком септембра.

Председник Општине Бачка Топола приредио је свечани пријем за носиоце Вукове дипломе

Општина Бачка Топола је ове године уручила поклоне за 47 ученика који су школовање завршили са изузетним резултатом. Председник општине Бачка Топола Адријан Сатмари је у великој сали Скупштине општине примио ученике основних и средњих школа, носиоце Вукове дипломе, који су дочекани кратким пригодним програмом.

Повећан је обим средстава намењених за унапређење енергетске ефикасности у општини Бачка Топола

У 2023. години за конкурс за унапређење енергетске ефикасности у општини Бачка Топола предвиђено је 20 милиона динара. Локална самоуправа је успешно учествовала у овогодишњем конкурсу Министарства рударства и енергетике за подстицање енергетске ефикасности. Председник општине, Адриан Сатмари је 20. јула са министарком рударства и енергетике, Дубравком Ђедовић потписао уговор о реализацији поменутог пројекта.

Железнички прелаз на Бечејском путу биће отворен, а на Сенћанском путу биће затворен за саобраћај

Обавештавамо грађане да су радови на изградњи брзе пруге у Бачкој Тополи такође прешли у наредну фазу. Према информацијама извођача радова, пружни прелаз на Бечејском путу биће поново пуштен за саобраћај следеће недеље, у уторак, 25. јула. Истовремено, железнички прелаз на Сенћанском путу биће затворен за саобраћај моторних возила, али ће се овом деоницом пруге и даље моћи прећи пешице и бициклом. Моторна возила ће моћи да користе прелаз на Бечејском путу.