Topolyai művelődési ház

A Művelődési Ház rövid története:

Topolya község Művelődési Háza 1991-ben alakult újra, alapítója Topolya község Képviselőtestülete. Az ezt megelőző időszakban, vagyis az 1970-es évektől egészen 1991-ig, a község művelődési életének főszervezője a Művelődési-Oktatási és Tájékoztatási Központ volt. A Központ megszűnését követően a művelődési élet szervezését Topolya község Művelődési Háza vette át.

 

A Művelődési Ház tevékenységi köre:

Intézményünkhöz tartozik a 360 férőhelyes színházterem (2007. óta a termet sajnos nem tudjuk használni), így rendezvényeink zömét a 223 férőhelyes moziteremben tartjuk. Tevékenységi körünkbe tartozik a színházi előadások, kiállítások, hazai és külföldi művészek vendégszereplésének megszervezése, tudományos és helytörténeti jellegű előadások megrendezése, filmvetítések, kiállításоk, szemlék, gyermekek részére szervezett foglalkozások, továbbá a városnapi rendezvények megszervezése és lebonyolítása. Épületegyüttesünkhöz tartozik a 80 ülőhely elhelyezésére is alkalmas kiállítóterem, ahol többek között lehetőséget adunk községünk, de szélesebb környezetünk amatőr alkotóinak is a bemutatkozásra-bemutakozó kiállításra.

 

A fentieken kívül minden évben látogatást szervezünk a péterváradi BABY EXIT Fesztiválra, melyet hagyományosan a Család Nemzetközi Napja alkalmából tartanak minden év májusában. Intézményünk a kezdeményezője és fő szervezője a Topolyai Napok rendezvénysorozat alatt megrendezésre kerülő Mézkarneválnak, melyet elsőízben 2006. szeptember 16-án szerveztünk. Idővel a rendezvény hagyományossá vált és a község legrangosabb és legtömegesebb kulturális eseményévé nőtte ki magát.