Energiahatékonyság - napelemek - Kérdések és válaszok:

Tisztelt cím!

Kérem, pontosítsa Topolya község területén villamos energia előállítására szolgáló napelemek beépítésére irányuló pályázat szövegének egy részét.  Két kérdéssel fordulok Önhöz.

Az első:

A IV. fejezet 6. A inverterre és a napelemekre adott garanciáról szóló nyilatkozat pontjával kapcsolatban nem teljesen érthető a zárójelben szereplő rész: „…(a napelemek telepítését célzó intézkedés esetében – 4. és 5. űrlap)…”

Ez azt jelenti, hogy kötelezően be kell nyújtani a 4-es és 5-ös nyomtatványt, ha a gazdálkodó szervezet villamosenergia-előállításra szolgáló napelemes berendezés telepítési munkálataira pályázik? A 4. és 5. nyomtatvány kötelező része a pályázati dokumentációnak?

 

A második kérdés:

Be kell-e nyújtani az adóhivatal által kiállított igazolásokat, amelyek igazolják, hogy a gazdálkodó szervezet teljesítette a közbevételek alapján esedékes kötelezettségeit, illetve ha ezt be kell benyújtani, akkor a pályázat kiírásától vagy más dátumtól számított a legrégebbi kiállítási dátum az elfogadásra kerülő dokumentumoknak (milyen régiek lehetnek az igazolások)?

 

Tisztelt cím!

A Pályázó által teljesítendő követelmények a Nyilvános pályázat III. pontban találhatók, a IV. részben pedig a pályázat benyújtásakor csatolandó dokumentumok.

Nem kell benyújtani az adóhivatal által kiállított igazolást, amely igazolja, hogy a gazdálkodó szervezet a közbevételek alapján esedékes kötelezettségeit teljesítette, de a IX. részben leírtakkal összhangban a gazdasági alanyok értékelési és kiválasztási eljárása során a Bizottság a pályázótól, szükség szerint, további dokumentációt és információkat kérhet.